Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Karakó

2017. július 05. 18:26 - Andre Lowoa

Karakó 244 lakosú község a 8-as főközlekedési út mentén, Jánosházától délkeletre, 3 kilométerre fekszik. Az első okleveles említése 1156 tájáról származik. A Szent István által alapított várispánságok központjainak egyike volt. A régi ispáni vár helye a Marcal mocsarai közti szigeten található. Nem messze tőle egy kisméretű Árpád-kori vár helye látható. A Marcal átkelőjénél több ízben is csatát vívtak. 1707-ben Bottyán János itt harcolt a császáriakkal, 1809-ben a napóleoni háborúk idején is ütközet színhelye volt. A településre jellemző, hogy minden utcájában található egy szép házsor, épületegyüttes: Érdekesség, hogy a köztéri szobrok színesre vannak festve. Betyárlegendák fűződnek a faluhoz.
A Barokk stílusú Szent Mihály római katolikus temploma 1780-ban épült.
Jelentős látnivalók még a Nepomuki Szent János-szobor, a Szent Flórián-szobor és a volt pálos kolostor.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/


Szent Mihály-templom


A templomot az 1780-as években építették barokk stílusban. A hajónál keskenyebb, egyenes záródású szentélyű templom tornya a homlokzat felett áll, abból csak a harangok szintjéből emelkedik ki. A szentély mellé építették a sekrestyét. A hajó és a szentély felett is csehsüvegboltozat látható. A berendezése rokokó, amelyet az egykori tüskevári pálos templomból szállítottak ide.

komment
süti beállítások módosítása