Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nemeskér

2017. június 27. 09:28 - Andre Lowoa

Nemeskér 240 lakosú község a 15-ös/Sopron-Szombathely/ vasútvonal mentén, Csepregtől északkeletre, 14 kilométerre fekszik. Először 1237-ben említi egy oklevél Quer néven, később Keer, Pusztakér formában is szerepel. Birtokosai a középkorban a Kéri, majd az Osl nemzetség, az Ágoston-rendi szerzetesek, később részben a Kanizsay, majd a Nádasdy uradalomhoz kerül. A kicsi, de történelmi eseményekben gazdag falu egykor Sopron megye székhelyeként szerepelt. A XVII-XVIII. században a környék protestáns szellemi központja volt.
Az evangélikus templom 1732-ben épült barokk stílusban. A tornyot később, 1862-ben építették. A templom a magyarországi faépítészet egyik remeke. A mennyezet faszerkezetes kialakítása, valamint a karzat gyönyörű példája a korabeli ácsművészetnek. A belső berendezés nagyon értékes része a XVII. századból származó, késő reneszánsz szószékoltár.
A volt Megyeháza a XVII. században épült barokk stílusban.


http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent László király-templom


A templom gótikus eredetű, a XVIII. században barokk stílusban átépítették. 

komment
süti beállítások módosítása