Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Babót

2017. június 08. 08:01 - Andre Lowoa

Babót 1203 lakosú község, Kapuvártól 3 kilométerre, délkeletre fekszik. Írások szerint már a Szent István halála utáni háborúk idején említik mint Kapu várát, az ország nyugati kapuját jelentette. 1387-ig királyi birtok volt, később a Kanizsayak, a Nádasdyak és az Esterházyak birtokolták.
A Szent Mihályról elnevezett római katolikus templomát Nádasdy Ferenc építtette 1667-ben. Mai háromhajós alakját az 1847-es leégés után nyerte. Eredetileg barokk volt, 1911-ben alakították át mai romantikus formájára. Értékes a berendezés: a főoltár 1911-ben készült romantikus stílusban, a freskók Borsa Antal győri és Samodai József mosonszentmiklósi művészek alkotásai. A templom előtt középen a Szeplőtelen Fogantatás szobra emelkedik. Mellette látható az 1899-ből származó Pietá-szobor, illetve feszület alatt Mária és Magdolna alakja 1900-ból.
Helyileg védett a falu különböző pontjain 1896-ban ültetett négy kocsányostölgy, ezeket Millenniumi- vagy Királyfáknak is nevezik.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/


Szent Mihály-templom

komment
süti beállítások módosítása