Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Levél

2017. május 30. 16:31 - Andre Lowoa

Levél 1712 lakosú község az 1-es főközlekedési út és az 1-es/Rajka-Hegyeshalom-Budapest/ vasútvonal mentén Mosonmagyaróvártól 6 kilométerre, északnyugatra fekszik. Az egykori honfoglalókra és határvédő besenyőkre utaló név a XV. századtól ismert. Az első török hadjárat során a település megsemmisült. Lakói helyére szászok telepedtek le, ők építették fel a mai helyén álló falut. A telepesek a mezőgazdaságon kívül méhészettel is foglalkoztak. A falut 1763-tól a Habsburgok birtokolták. A XIX. század első felében kolera, árvíz, tűz pusztította községet. 1864-ben a vasút megnyitásával bekapcsolódott a gazdaság vérkeringésébe. A Fő utca zárt sorú beépítési módja régi sváb településképet mutat.
A római katolikus temploma 1670-ben épült.
Az evangélikus temploma 1789-ben épült.
A községháza 1901-ben épült.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent László király templom


A templom tornya őrtoronynak épült a XVI. században. A templomhajót 1670-ben építették hozzá. A templom ma is látható formáját 1992-es felújítás során nyerte el.

komment
süti beállítások módosítása