Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ásványráró

2017. május 29. 19:09 - Andre Lowoa

Ásványráró 1944 lakosú község a Szigetközben, a Mosoni-Duna és a Duna között, Győrtől 18 kilométerre, északnyugatra és Mosonmagyaróvártól 20 kilométerre, délkeletre fekszik. A hely több ezer éve lakott. Ásványt először Árpád-kori térképeken jelölik Asseutheu néven. A XVI. századig a Héderváry család birtoka, majd Bakics Pál kezébe kerül. Ráró írásos említése Roro Castrum néven 1293-ból származik. A lakosság az úrbéres gazdálkodás mellett aranymosással, hajózással, kender- és kosárfonással is foglalkozott.
A műemlék jellegű ásványi római katolikus templom 1398-ban, középkori alapokon épült XVII. századi barokk templom. Az épületet 1904-ben bővítették A templom jelentős értéke az 1430-ból származó vörösmárvány keresztelőkút.
A rárói templom romantikus stílusban épült, a XX. század elején.
A település jelentős műemléke még a barokk kálvária 1738-ból.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Ásványi Szent András-templom


A községnek már a XIV. században is volt temploma, melyet a XVII. században egy árvíz elpusztított. A ma is látható  templom középkori alapokra a XVIII. században épült, barokk stílusban. A templomot 1820-ban, majd 1865-ben, végül 1904-ben kibővítették, ekkor oldalhajót építettek hozzá.


Rárói Szent Rókus-templom


A templom 1903-ban épült.

komment
süti beállítások módosítása