Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kávás-Zalaszentgyörgy

2017. május 24. 10:15 - Andre Lowoa

Kávás 242 lakosú göcseji község Zalalövőtől keletre, 10 kilométerre fekszik a Zala-folyó partján. Neve a XIII. század óta ismeretes, említése 1351-ben Kawas.
Múzeumháza boronafalú, szobából, füstöskonyhából és gazdasági épületekből álló kontyolt lakóház. Mely a XIII. században épült, és jelenleg életmód kiállítás tekinthető meg.
A szőlőhegyen hagyományos technikákkal, kétrészes, zsúpos boronapincék a XIX. század közepén épültek.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/

Szent György misézőhely







Zalaszentgyörgy 402 lakosú község a 25-ös/Hodos-Zalaegerszeg-Ukk-Boba/ vasútvonal mentén Zalalövőtől 11 kilométerre, keletre fekszik. 1326-tól ismerjük a falu történetét. 1332-ben Zenthgyurgy, 1473-ban Zalazenthgywrgh mely templomának védőszentjére, illetve a község folyójára utal.
A XIII. században épült, kisebb méretű műemlék római katolikus templom a falu temetőjében áll. A román kori templomot a XIV. században bővítették, részben gótikus stílusúvá alakítva. A török időkben súlyosan károsodott, majd 1756-ban, barokk stílusban állították helyre.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent György-templom




komment
süti beállítások módosítása