Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gellénháza-Lickóvadamos

2017. május 22. 18:23 - Andre Lowoa

Gellénháza 1708 lakosú község Zalaegerszegtől 10 kilométerre, délre fekszik. A település első említése 1490-ben: Gellyenhaza. Már 1951-ben találtak olajat és a településre jellemző korábbi elvándorlás alábbhagyott és a falu sok tekintetben fejlődésnek indult.
A helység mellett elhaladva a szénhidrogén-kitermelőipar telepeit látjuk. Valaha a környéken rendkívül sok olajszivattyú működött, legtöbbjüket az olaj fogytával leszerelték. Az autóbuszállomásnál egyet felújítva meghagytak az egykor szebb napokat látott olajkitermelés emlékezetéül.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/

Szent István király-templom


A templomot 1938-ban, az Eucharisztikus Világkongresszus évében építették Szent István király tiszteletére Mindszenty (Pehm) József javaslatára.



Lickóvadamos 248 lakosú község Zalaegerszegtől 14 kilométerre, dél-délnyugatra fekszik. A település írásos említése 1260-ban: Lysco, 1784-ben Vadomas, 1898-ban Licko-Vadamos. Lickó szláv eredetű, közszói jelentése mogyorós. Vadamos közszói jelentése vadalmás.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Assisi Szent Ferenc-iskolakápolna


A lickói iskolakápolna 1938-ban épült. Az 1990-es rendszerváltozás után rendeződött jogi státusza és került ismét az egyházközség tulajdonába. 2005-ben harangtorony épült hozzá, és kívül-belül fel lett újítva a kápolna. A falu Vadamos részén az istentiszteleteknek a faluház ad otthont.

Misézőhely - Vadamos






komment
süti beállítások módosítása