Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Baglad-Lendvajakabfa-Resznek

2017. május 22. 08:10 - Andre Lowoa

Baglad 62 lakosú község Lentitől 11 kilométerre, északnyugatra fekszik. Első említése 1773-ban: Baglad. A település középkori adatai nem kerültek elő, de mint személynévre már 1211-ből van adatunk (Bogliod).A helységnév képző nélküli személynévből keletkezett, tehát magyar név.
A községben 1865 táján épült faharangláb található. A harangot tartó középső, magasabb része négyzetes alaprajzú, oldalt deszkázott, bádogsisakkal fedett, ezt alacsonyabb, ugyancsak bádoggal fedett szélesebb rész veszi körül.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/





Lendvajakabfa 32 lakosú község, Lentitől 18 kilométerre, északnyugatra fekszik. 1696-ban még csak Jakabfa, azelőtt meg 1360-ban Jacobfia Janusfolua. Tehát ebből rövidült a magyar településnév, amelyhez aztán a községnevek rendezésekor 1908-ban a Lendva előtagot tették. A gyönyörű erdők bőségesen termő gombalelőhelyeket rejtenek, s szamócázni is lehet.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/







Resznek 350 lakosú község Lentitől 9 kilométerre, északnyugatra fekszik. Első említése 1282-ben: Reznuc szláv eredetű, és mint helységnév megvan a szerb-horvátban is Resnik alakban. A termelőszövetkezet nem bomlott fel a rendszerváltás idején, a falu és a környező települések egyik legnagyobb foglalkoztatója ma is, a falusi életközösség pozitív példájaként.
A Petőfi utcában található az 1770 táján épült műemlék jellegű kastély, amely felújításra szorul

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent József-templom


A templom 1772-ben épült.

komment
süti beállítások módosítása