Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Baktüttös-Pusztaederics-Tófej

2017. május 20. 18:06 - Andre Lowoa

Baktüttös 365 lakosú község a 23-as/Rédics-Zalaegerszeg/ vasútvonal mentén, Zalaegerszegtől 18 kilométerre, délnyugatra fekszik. A falu neve 1353-ban Teuteus, majd 1880-ban Bak-Tüttös. A Bak-előtag arra utal, hogy Bak település közelében helyezkedik el.
A római katolikus harangláb a XIX-XX. század fordulóján épült, kéttetős, bádoggal fedett. Harangját és a felette lévő kisebb tetőt három gerenda tartja, alsó részét négy. Talpgerendái alatt téglaalapozás.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Baktüttösi misézőhely







Pusztaederics 210 lakosú község Zalaegerszegtől 22 kilométerre, dél-délnyugatra fekszik. Régi, már a középkorban lakott település, első írásos említése 1214-ben: Edelych, 1808-ban: Puszta Ederics szerepel. A falu XIII. századi kápolnája műemlék.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Misézőhely a Polgármesteri Hivatalban



Szompácspusztai Szent Őrangyalok-kápolna


A kápolna a XIII. században épült.


Tófej 731 lakosú község a 23-as/Rédics-Zalaegerszeg/ vasútvonal mentén, Zalaegerszegtől 21 kilométerre, délnyugatra fekszik. 1307-től tudunk a régi nemesi falu létezéséről. Az Anjouk idején nemesi településként említették. Tófej állandó fejlődését már évtizedek óta a Zalakerámia Rt. Helyi üzeme biztosítja, mely a környék legnagyobb munkáltatója. A bőségesen előforduló vörösagyag és a környék olcsó földgáza miatt létesítették itt 1964-ben.
Az őrangyalok titulusú  római katolikus temploma a XIII. században épült.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Lórántházi Szent Család-templom


A templom 1933-ban épült.

komment
süti beállítások módosítása