Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kiscsehi-Lispeszentadorján-Maróc

2017. május 15. 09:02 - Andre Lowoa

Kiscsehi 209 lakosú község Letenyétől 15 kilométerre, északnyugatra fekszik. A település említése 1808-ban Csehi, 1902-ben Kiscsehi.
A község Bázakerettye szomszédságában fekszik, a településhez tartozik Budafapuszta, annak szép arborétuma, a vadászkastéllyal és az olajos emlékművel. Az arborétum 1990-től védettséget élvez.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Rózsafüzér Királynője-templom






Lispeszentadorján 338 lakosú község Letenyétől 19 kilométerre, északkeletre fekszik. Az 1942-ben keletkezett mai alak a Lispe és Szentadorján település egyesítésének a következménye. Szentadorján a falu egykori templomának védőszentjéről kapta a nevét. Az észak-nyugaton erdőkoszorúval, és szőlőhegyekkel övezett település kiváló gombatermő vidék, erdeiben jelentős a vadállomány.
Műemlék jellegű a pálos templom, miként a XIV. századi kolostor romja is.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szent Adorján-templom







Maróc 134 lakosú község Letenyétől 18 kilométerre, északra fekszik. A község neve 1308-ban:Morouch, 1426-ban: Maroch, Maroth. Széles, dús növényzettel benőtt medrű patak mentén vezet az út a karakteres ki faluba. Maróc vonzerejének kulcsa a Maróci-hegyről nyíló csodálatos kilátás. Az erre járó vándornak a helyiek mindig megmutatják a templomot, a Szent Teréz kápolnával, a vadtelep és a Gábor-hegy között fekvő kőkeresztet és a közelében található faboronás pincét.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Rózsafüzér Királynője-templom


A templom 1948-ban épült.


komment
süti beállítások módosítása