Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bucsuta-Szentliszló

2017. május 15. 18:38 - Andre Lowoa

Bucsuta 278 lakosú község Nagykanizsától 25 kilométerre, északnyugatra fekszik a zalai dombvidéki völgytalpi útifalu, a Börzöncei szőlőhegy lábánál. Először 1773-ban említették a települést a mai nevén. Magyar helynév, bár a személynév szláv eredetű, a Bratislav személynév származéka. Első írásos emlékek a településről 1289-ből már vannak. A falut a törökök többször elpusztították. Lakói mezőgazdasággal (állattenyésztéssel, erdőgazdálkodással) foglalkoznak.
A község szőlőhegyén, a Böröncei-hegyen található Zala megye legnagyobb hegyi kápolnája, az 1746-ból való Szent Lőrinc kápolna.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Havas Boldogasszony-kápolna






Szentliszló 370 lakosú község a Bak-Becsehely összekötő út mentén Letenyétől 26 kilométerre, északkeletre fekszik. 1336-ban: Scenthwynchlou, korábban 1332/37-ben: sancti Wencezlai. A falu templomának titulusa Szent Vendel volt a névadás idején.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/

Szent Szaniszló vértanú püspök-templom


A templom 1988-ban épült.

komment
süti beállítások módosítása