Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bázakerettye-Lasztonya

2017. május 15. 09:01 - Andre Lowoa

Bázakerettye 1006 lakosú község a 305-ös/Csömödér-Kistolmács/ vasútvonal mentén Letenyétől 24 kilométerre, északra fekszik Zala megye varázslatosan szép, dombos, völgyes, erdős. A község mai nevét 1937-ben kapta. Az olajiparnak köszönhetően a település fejlett infrastruktúrával rendelkezik, a falusi turizmus vonzó környéke. A környezet szépségét a 33 x 15 méteres feszített víztükrű úszómedence, a Csömödér-Bázakerettye-Kistolmács útvonalon közlekedő kisvasút, a közeli Kistolmácsi tó, a különleges értékeket őrző budafapusztai arborétum, a vétyempusztai ősbükkös adja. A magyar olajipar bölcsőjének nevezik, itt végezték az első sikeres fúrást, itt létesült az első olajkút. Helyén emlékmű látható. Sajátos falurész alakult ki, amikor elkészültek az Amerikából érkező olajos szakemberek elhelyezésére szolgáló házak, melyeket fás, ligetes zöldövezet vesz ma is körül.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szűz Mária neve-templom


A templomot 1824-ben temetőkápolnának építették. A templom alatt levő kriptában az alapító, Töttösy Ferenc családtagjai vannak eltemetve. 1942-ben kibővítették, ekkor épült a Szent Sír kápolna is. 1947 - 48-ban újra kibővíették. Templommá építése 1947-1948 között történt.

Bázai Nagyboldogasszony-kápolna


A kápolna 1934-ben épült.





Lasztonya 98 lakosú község Letenyétől 19 kilométerre, észak-északkeletre fekszik. Az első írásos említése 1416-ban: Lazthonya. A tiszta levegőjű, szellős település a Bázakerettyéről induló bekötőút végét az Alsó-Válicka mentén található. A Lasztonya feletti szőlőhegyekről pompás tájakra nyílik kilátás.
A község egyeik kedves nevezetessége a harangtorony.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Kámaházai Rózsafüzér Királynője-templom




komment
süti beállítások módosítása