Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Porrog-Porrogszentkirály-Porrogszentpál-Somogybükkösd

2017. május 13. 00:58 - Andre Lowoa

Porrog 243 lakosú község Csurgótól 6 kilométerre, északnyugatra fekszik. A községről az első írásos adat 1536-ból való. Két évtizeddel később, a török adószedők mindössze 1 házat találtak. Birtokosai a későbbi századokban gyakran változtak, de a népesség a századfordulóig mindig gyarapodott, azóta folyamatosan csökken. A falu természeti környezete gyönyörű, s jók a szőlőhegyen termő borok. A gazdák azon munkálkodnak, hogy bekerüljenek a borrendekbe. Az itt élők szeretnének bekapcsolódni a falusi turizmusba, mára több család is fogadóképes.
1995-ben kezdődött az evangélikus imaház építése.

http://dd.bloglog.hu/page/8/



Porrogszentkirály 367 lakosú község a 41-es/Gyékényes-Dombóvár-Budapest/ vasútvonal mentén, Csurgótól 5 kilométerre, nyugatra fekszik.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szűz Mária neve-templom




Porrogszentpál 105 lakosú község Csurgótól 9 kilométerre, északnyugatra fekszik.

http://dd.bloglog.hu/page/8/




Somogybükkösd 116 lakosú község Csurgótól 11 kilométerre, északnyugatra fekszik. A települést 1462-ben Bykes-ként írták le. 1486-ban a berzencei uradalomhoz tartozott. Egymást váltották földesurai, az 1660. évi dézsmaváltság jegyzék szerint a Zrínyi családé volt. 1772. január 22-én vásárszabadalmat nyert.
Római katolikus temploma a XIII. századból való. A románkori templomot a XVIII. században barokk stílusban átépítették.
A kastélypark 1,8 hektáros területe díszkert, különleges értékét a szép körpanorámás fekvése, ritka fenyői, örökzöld bambuszai és matuzsálem korú szelídgesztenyefái adják. A község csodálatos természeti környezete kirándulásra csábít.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Havas Boldogasszony-kápolna


Az eredetileg román stílusú, XIII. század való kápolnát a XVIII. században barokk stílusban átalakították. A kápolna belső berendezése - a fő- és mellékoltárok, a szószék - a XVIII. században, barokk stílusban készültek.

komment
süti beállítások módosítása