Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Becsehely-Petrivente

2017. május 13. 08:34 - Andre Lowoa

Becsehely 2283 lakosú község a 7-es főközlekedési út, és a valamikor megépülő M7-es mentén Letenyétől keletre, 6 kilométerre fekszik.
A polai római katolikus temploma a XIII. században épült, XVIII. században helyreállított majd bővített műemlék. A közelében XIX. századi kőkeresztet található. A másik római katolikus temploma is műemlék jellegű XVIII. századi épület, mely kórusa alatt Csúzy Pál sírköve van.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Keresztelő Szent János-templom


A templom 1758-ban épült.

Polai Mindenszentek-templom


A templom a XIII. század végén épült. 




Petrivente 420 lakosú község Letenyétől 14 kilométerre, keletre fekszik. A mai név két községnek, Petrinek és Ventének az egyesüléséből keletkezett 1892-ben. A Petri neve 1313-ban bukkant föl írásban a Vente /1321/ feltehetően a német Wente személynévből keletkezett magyar helynév. Lakói mezőgazdasággal (szőlőtermesztéssel, bogyós gyümölcsűek termesztésével ) foglalkoznak.
A település mellett található Ventepuszta az uradalmi kastélyépülettel. A faluba látogató megtekintheti az iskolakápolnát.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Nagyboldogasszony-iskolakápolna



komment
süti beállítások módosítása