Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miháld-Pat

2017. május 10. 18:40 - Andre Lowoa

Miháld 914 lakosú község Zalakarostól 12 kilométerre, délre fekszik. A falu első írásos említése 1121-ben: Michal az almádi monostor alapító oklevelében. 1332 és 1337 között: Mihad. A név a Mihály személynévből keletkezett. A község nevét Szent Mihály arkangyalról, a falu védőszentjéről kapta. A települést 1950. március 16-i hatállyal csatolták az 1950-es közigazgatási átrendezés során Zala megyéhez.
A község idegenforgalmi nevezetessége az Inkey Gáspár által 1760-ban építtetett barokk jellegű római katolikus templom. Az építtető címere a templom bejárati ajtaja fölött ma is látható. A műemlék jellegű épület területe 28X25 méter.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent Kereszt felmagasztalása templom


A templom 1760-ban épült, barokk stílusban. Műemlék.




Pat 253 lakosú község Zalakarostól 17 kilométerre, délkeletre fekszik. A község neve 1332 és 1337 között Potoch alakban fordult elő, 1445-ben a Pooth alak szerepel. A német Poht személynév vált minden képző és utótag nélkül helynévvé. Paton 279-en élnek. A községtől alig egy kilométerre található a Balatoni Halgazdaság telepe, amely 11 halastóból áll. A haltenyésztés miatt horgászni ugyan nem lehet a tavakban, de nagyon sok madárfaj, mint például hattyú, gólya, gém, kárókatona, kócsag, vadliba-, vadkacsa és partifecske él itt. A község közvetlen közelében található az ún. Kis-tó, amit egy forrás vize táplál. A táj szépségét az is jelzi, hogy több német család vásárolt üdülési célból régi házat a községben.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent István király templom





komment
süti beállítások módosítása