Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Dötk-Pakod

2017. május 09. 09:04 - Andre Lowoa

Dötk 25 lakosú község Zalaszentgróttól 12 kilométerre, nyugatra fekszik. A település első említése 1332/1337-ben: Dudk. A település népszerű a külföldiek körében, több lakóházat felújítottak eredeti formájában, hétvégi házzá alakítottak át. A falu képe híven tükrözi a régi népi építészet szépségeit. A közeli Dabronyi tavak hármas tórendszere a horgászok, a természet szerelmeseinek paradicsoma.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Jézus Szíve-templom





Pakod 981 lakosú község a 25-ös/Hodos-Zalaegerszeg-Ukk-Boba/ vasútvonal mentén, Zalaszentgróttól 9 kilométerre, északnyugatra fekszik. Pakodról, Pakodi Balázs és a Kozma család földbirtokairól a XIII. századból származnak az első feljegyzések. A település Észak-Zalában, közvetlenül a vasi megyehatáron fekszik, a Zala folyó partján. A történelmi katasztrófák elől a lakosság a mocsarakba, ingoványokba menekült, ám a tűz, az árvíz és az ellenség pusztította falu valahányszor újjászületett lakói akaratából. Nagy hagyománya van itt is a szőlőművelésnek, a szőlőhegyen eredeti állapotában felújított 200 éves zsúpos pince várja helyi palackozott borokkal és borkóstolóval a vendégeket.
A római katolikus templom és a Tölcsány majorban lévő volt uradalmi magtár műemlék jellegű.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Urunk Mennybemenetele-templom


alapítva: a XIV. században, újjászervezve 1760.




komment
süti beállítások módosítása