Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hahót

2017. május 06. 08:43 - Andre Lowoa

Hahót 1256 lakosú község Nagykanizsától és Zalaegerszegtől egyenlő távolságra helyezkedik el 25 kilométerre, a 74-es számú főközlekedési út mellett Zala megyében a pötrétei horgásztavaktól 5 kilométerre. Régészeti kutatások igazolják, hogy a késő vaskorban már volt itt település. Nevét először 1234-ben említik Haholt alakban.
Hahót műemlék jellegű épületei a barokk stílusú római katolikus templom és Kisboldogasszony kápolna. A templom melletti keresztet, a magyar szabadságért elesettek emlékére II. János Pál pápa látogatásának évében állították, 1991-ben. A temetőben I. és II. Világháborús emlékmű található. A község teljes infrastruktúrával rendelkezik, valamint termálvizű kúttal.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/



Antióchiai Szent Margit-templom


A barokk római katolikus templomot a 18. században építették az egykori bencés apátság helyén (Kossuth tér 1.). A mai templom hajója háromboltszakaszos. Szószéke rokokó. A templom melletti keresztet a magyar szabadságharcért elesettek emlékére állították.

komment
süti beállítások módosítása