Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Somogyzsitfa

2017. május 02. 22:08 - Andre Lowoa

Somogyzsitfa 910 lakosú község Marcali-Horvátkúttól 7 kilométerre, délnyugatra fekszik. Több kilométer hosszú egyutcás falu. Északon van Somogyfehéregyház, melyről az első adat 1299-ből való. Egyházát először 1402-ben említették, de biztosan létezett korábban is. Középen van Felsőzsitfa, mely az Árpád-házi királyok idején a Bő nemzetség területéhez tartozott. A középkori eredetű kis temploma ma az erdőszélen áll. Délen van Szőcsénypuszta, mely a középkorban jelentékeny falu volt, plébániáját 1411-13-ban említették.1254-ben úgy írták, hogy Zeuchen.
A XIX. század végén Véssey Gábor szép kastélyt építtetett, amely ma az Erdőgazdasági Szakmunkásképző Iskolának ad otthont. Nemrégen épített oktatási és kollégiumi épületekkel kiegészülve talán a megye legszebb tanintézete. A 17 hektáros őspark egyben turisztikai lehetőségeket is kínál.

http://dd.bloglog.hu/page/7/




Rózsafüzér királynéja-templom


A templom a XVIII. században épült, barokk stílusban.

Szőcsénypusztai Szent Vendel-kápolna

 

A kápolnát a XX. században, családi házból alakították ki.

A közeli parkban kápolna áll, középkori eredetű, a barokk során átalakított, műemlék. Misét nem tartanak benne.





komment
süti beállítások módosítása