Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nemesvid

2017. május 02. 22:12 - Andre Lowoa

Nemesvid 851 lakosú község Zalakarostól 17 kilométerre, délkeletre fekszik. A középkorban Nagyszakácsival együtt lakosai a királyi szakácsok családjai voltak, úgynevezett nemesi község volt. Ezt a kiváltságukat a XVIII. század elején megerősítette a király. Száz év múlva mezővárosi kiváltságot kapott, megalakul a takácsok céhe és 3 vízimalom őrölte a gabonát. A nagy vasútépítés idején azért harcoltak, hogy szárnyvonalat kapjanak. Nem sikerült, de megalakult az önálló ipartestület, 1927-ben a képviselők határozatot hoztak a közvilágítás és a telefonhálózat kiépítéséről. Az 1930-as években a minőségi állattartás, a kézműipar, a kulturális élet a községet vezető szerephez juttatta a környező települések között. Az 1960-as évektől egyenletesen fejlődik tovább, napjainkban az infrastruktúra fejlesztése érdekében mindent elkövetnek. A könyvtár, a kultúrház és a sportcentrum a szabadidő kultúrált eltöltését biztosítja.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Sarlós Boldogasszony-templom


A templom 1797-ben épült, klasszicista stílusban. A templom különlegessége, hogy az 1852-ben elkészült freskóin a magyar szenteket  XIX. századi öltözékű, például huszár egyenruhában ábrázolták. Az elnyomó rendszerrel dacolva helyezik szent környezetbe a magyar nemzeti jelképeket.

komment
süti beállítások módosítása