Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hollád-Tikos

2017. május 02. 22:05 - Andre Lowoa

Hollád 320 lakosú község festői dombok között a 7-es főközlekedési út és a valamikor megépülő M7-es autópálya mellett fekszik. Természeti adottságai a nyári és téli pihenésre egyaránt alkalmassá teszik. A község története a XV. századtól ismert: előbb Szenyérvár tartozéka, majd az esztergomi káptalan tulajdona volt. Múltjából a XVIII. században épült Szent Donát kápolna, a XIX. században épített harangtorony, a Bari-hegyi népi présház és pince kínálnak látnivalót az idelátogatóknak. A környező erdők, dombok a természet kedvelőinek nyújtanak alkalmat a pihenésre.

http://dd.bloglog.hu/page/7/

Urunk színeváltozása-templom




Szent Donát-kápolna


A kápolna 1785-ben épült.





Tikos a Kis-Balatontól délkeletre fekvő kisközség. Története az 1300-as évekre nyúlik vissza, első írásos említésekor Tykus alakban szerepel. A XV. században már három ilyen nevű település szerepel egymás mellett. Még 1767-ben is két faluként említik, mint Festetics Kristóf birtokát. Napjainkban 132 fő él itt. A község a Balaton közelsége miatt (8 kilométer) ideális lehetőséget biztosít a csendet és nyugalmat igénylő, pihenni vágyó turisták számára.

http://dd.bloglog.hu/page/7/







komment
süti beállítások módosítása