Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gadány-Hosszúvíz-Mesztegnyő

2017. május 02. 08:54 - Andre Lowoa

Gadány 360 lakosú község Marcalitól 10 kilométerre, délre fekszik. Először akkor említik, amikor 1193-ban III. Béla a székesfehérvári János-lovagokat megerősíti birtokaikban. A XVIII. századtól a Széchenyiek birtoka. A XIX. század végén az egész falu leégett. Az újjáépítés utáni állapotot a mai településkép tükrözi.
A XIII. századi román stílusú római katolikus templomát a törökök lerombolták, de 1717-ben újraépült.

http://dd.bloglog.hu/page/7/



Keresztelő Szent János-templom


A templom a XIV. században épült, gótikus stílusban. Ma is látható barokk formáját 1766-ban kapta.





Hosszúvíz 68 lakosú község Marcalitól 12 kilométerre, dél-délkeletre fekszik. Még a XX. század elején is úgy említik, mint Mesztegnyő pusztáját. Ez a kis falu a megye egyik legszebb természetvédelmi területén található, a Boronkán.

http://dd.bloglog.hu/page/7/








 

Mesztegnyő 1418 lakosú község a 68-as főközlekedési út, valamint a 37-es/Balatonszentgyörgy-Somogyszob/ és a 311-es/Mesztegnyő-Felsőkak/ vasútvonalak mentén, Marcalitól délre, 9 kilométerre fekszik. Mesztegnyőt először az 1332-37-es pápai tizedjegyzékben olvashatjuk. Plébániáját az 1359-ben kelt oklevél említi.
A volt ferences templom nagyméretű, díszes barokk épület 1757-ből. Homlokzat előtti, gúlafedéses tornya van. Az oltárképeket Dorfmeister István festette. A szószék és a padok ugyancsak barokk ízlésűek. Szentélyének falfestése rokokó.
A templom jobb oldalán áll a volt ferences kolostor. Egyemeletes épület, amelyhez egy magtárat is hozzáépítettek. A kolostort 1757-ben emelték.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Nepomuki Szent János-templom


A volt ferences templom 1757-ben épült, barokk stílusban. 

komment
süti beállítások módosítása