Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Főnyed-Sávoly-Szegerdő

2017. május 02. 22:06 - Andre Lowoa

Főnyed 92 lakosú község a Kis-Balaton mellett Sávolytól 2 kilométerre, északra fekszik a Kis-Balaton mentén, szép természeti környezetben. A falu létezését már az Árpád-kori írások is említik, a török időben elnéptelenedett, majd az 1700-as években ismét benépesedett. A háborítatlan természetben lehetőség kínálkozik a védett növény- és állatvilág megismerésére. Az idelátogatók hódolhatnak horgász-vadász szenvedélyüknek. A közeljövőben megépítendő madárfigyelő alkalmat ad a Kis-Balaton gazdag madárvilágának tanulmányozására. A természet, a csend kedvelői itt pihenési lehetőséget találnak maguknak.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom






Sávoly 555 lakosú község a 7-es főközlekedési út és a 30-as/Nagykanizsa-Székesfehérvár-Budapest/ vasútvonal mentén, Zalakarostól 18 kilométerre, északkeletre fekszik. Sávoly középkori település, neve először 1377-ben Sauol alakban fordult elő. A Kis-Balaton keleti partjához simuló község környéke vadban gazdag. Az apró- és nagyvadban egyaránt kitűnő vadászati lehetőségeket nyújtó terület a vadászturizmus célpontja. A feltárt termálvize még kihasználatlan. Jelentős emléke a római katolikus temploma.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szentháromság-templom






Szegerdő a Belső-Somogy, azon belül a Marcali hát 254 lakosú községe. Pár kilométerre fekszik a 7-es főközlekedési úttól és a Kis-Balatontól. A környék a koraközépkor óta lakott terület. Az erdők között fekvő település a háborítatlan táj természeti szépségével, nyugalmával kínálja a pihenést rohanó világunk embereinek. Jelentős emléke a római katolikus templom.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent Imre-templom



komment
süti beállítások módosítása