Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Somogyfajsz

2017. május 01. 09:37 - Andre Lowoa

Somogyfajsz 511 lakosú község Marcalitól 23 kilométerre, délkeletre fekszik. A honfoglalás után Fajsz fejedelem a X. század közepén alakította ki egyik központját Somogyfajsz környékén. Elképzelhető, hogy Fajsz fejedelem bukása után került a terület Koppány családjának a kezébe. Erről a korról az utókorra az 1239 táján kelt dokumentum maradt. Az 1500-as években a település valószínűleg elpusztult, majd az 1700-as évektől ismertek a földbirtokosai. A katolikus templom is ekkor épült.
A kastélyt 1872-ben Kund Béla, aki híres vadász volt, építtette. Ez a kastély lett az 1990-es években a somogyi természetvédelmi szervezet központja, akik megvásároltak a Boronka-melléki erdei, tavas területből mintegy 180 hektárt. 1988 tavaszán földmunkáknál vassalak és fúvótöredék került a felszínre.
A megkezdett régészeti kutatások feltárták a X. századi vasolvasztó műhelyt, mely egy 6×8 m területű gödör, s benne 21 kohó. A kohók a gyepvasért olvasztására alkalmas buckakemencék, melyeket a gödör oldalába mélyítettek. 1997-ben megnyílt az őskohászati múzeum és honfoglaláskori emlékhely.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Krisztus Király-templom


A templom 1920-ban épült.

komment
süti beállítások módosítása