Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Libickozma-Pusztakovácsi

2017. május 01. 09:36 - Andre Lowoa

Libickozma 48 lakosú község Marcalitól 27 kilométerre, délkeletre fekszik. Területén hajdan két falu létezett: Lybycz és Kozma. Ma ezt a kis települést úgy jellemezhetnénk, hogy a nyugalom szigete. Nem véletlenül vásárolt itt házat több német család.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Magyarok Nagyasszonya-kápolna


A kápolna 1920-ban épült.



Pusztakovácsi 895 lakosú község Lengyeltótitól 19 kilométerre, délnyugatra fekszik. A település neve az 1703 előtti összeírásban Kovácsy alakban még pusztaként szerepelt, de 1767-ben már jobbágyfalu volt. Nem sokkal később katolikus templomát említették. Természeti környezete szép, erdők, szántók teszik változatossá a tájat. Az erdő nagyvadban gazdag, nevezetes trófeákat vittek haza vadászok innen. A lakosság mezőgazdaságból él, a termelőszövetkezet a fő munkaadó, s kibontakozóban van a falusi turizmus. Az egykori Bogyay-kastélyt a helyi önkormányzat újította fel és működteti: kifogástalan elhelyezést biztosító szálloda.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent László-templom


A templom 1777-ben épült.

komment
süti beállítások módosítása