Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Balatonszabadi

2017. április 24. 08:42 - Andre Lowoa

Balatonszabadi 2892 lakosú község, a Balaton-part Somogy megyei szakaszának legkeletibb települése. A község közigazgatási határa 1950-ben alakult ki, amikor Fokszabadi egyesült Siómarossal és Somogyhoz került. A községhez tartozik a tőle 5 kilométerre lévő fürdőtelep és Sóstó. A fövenyes part, a hosszan elnyúló fenyőfákkal szegélyezett partrész szállodáival, nyaralóival, kempingjével a kisgyerekes családoknak ideális. Legtöbbjükhöz saját strand is tartozik. A Sóstó fürdésre nem alkalmas, de partjára a horgászüdülők között juthatunk le. Szabadi valaha a Puszta-toronynak nevezett helyen állt, 1358-ban Zabadi néven említették az oklevelek. 1444-tôl Fokszabadi volt a neve.
Mai látnivalója a rádiótorony, az 1778-ban, barokk stílusban épült Szent Anna római katolikus templom, a két copfstílusú református templom 1794 és 1801-ből, és a római katolikus plébánia.

http://dd.bloglog.hu/page/6/


Szent Anna-templom



Siómarosi Szűz Mária Istenanyasága-kápolna




komment
süti beállítások módosítása