Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Karmacs-Vindornyafok-Zalaköveskút

2017. március 04. 19:20 - Andre Lowoa

Karmacs 845 lakosú község Hévíztől 8 kilométerre, északra fekszik a Keszthely-Celldömölk összekötő út mentén. A falu első említése 1275-ben:Karamach. A Gyöngyös-patak jobb partján emelkedő Karmacsi-hát lábánál, vagyis a Zalavári-hát keleti tövénél fekszik a község. A községben 1930-ban éltek a legtöbben, ekkor 1310 volt a település lélekszáma. A római kor óta lakott vidéken jött létra a középkor óta szőlőtermesztő és kőfejtő helyként ismert település.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/

Szent Anna-templom


A neobarokk stílusban épült templomot 1862-ben szentelték fel.






Vindornyafok 145 lakosú község Hévíztől 12 kilométerre, északra fekszik a Celldömölk-Keszthely összekötő út mellett. A község a Göngyös-patak mellett, az egykori Vindornya-tó közelében fekszik. Első írásos említése 1408-ban: Fok, a mai alak 1548 óta ismeretes. Vízzel borított, mocsaras környékét a XIX. században csapolták le.
A faluban található egy műemlék jellegű 1825-ben homokkőből készült kőkereszt.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/

Mária Magdolna-templom





Zalaköveskút 30 lakosú község Hévíztől 11 kilométerre, északnyugatra fekszik. 1307-ben: Kueskuth, 1908-ban: Zalaköveskút. Egy kővel kirakott kút váltotta ki a nevet. Az előtag a megyét jelzi, illetőleg azt, hogy mellette folyik el a Zala folyó.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/

komment
süti beállítások módosítása