Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Döbröce-Sümegcsehi

2017. március 04. 19:23 - Andre Lowoa

Döbröce 97 lakosú község Zalaszentgróttól 11 kilométerre, keletre fekszik. Az első írásos említés 1542-ben: Debrecze. Közszói jelentése: völgy. A falukép egységes, a házak többsége régi paraszt porta, a Kovácsi-hegy övezte szőlőhegyekről gyönyörű kilátás nyílik Sümeg felé a Marcal völgyére. Itt dolgozik Lenorics Lajos népi fafaragó mindenkit szívesen lát, aki érdeklődik művészete iránt a harangláb tövében lévő portáján.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/



Krisztus Király iskolakápolna


A kápolna 1936-ban épült.





Sümegcsehi 639 lakosú község Sümegtől 6 kilométerre, délnyugatra fekszik. 1370-ben: Chehy, 1746-ban: Püspök-Csehi, 1864-ben: Sümegcsehi. A településnév cseh telepesekre utal, jelentése: cseheké ez a falu, ill. ők lakják. A Sümeg- előtag pedig arra utal, hogy ez egykor a sümegi vár tartozéka volt. A falukép egységes arculatú, megkapók a hagyományos kőépítészet megőrzött értékei.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/



Szent Mihály-templom


alapítva: a XIV. században, újjászervezve 1748.


Boldog John Henry Newmann-templom

 

A Keszthelyi-hegység északkeleti részén, a Sümegcsehi falu melletti szőlőhegyen álló kis templomot hívők és jótevők adományaiból Barsi Balázs ferences szerzetes építette. Liturgikus terét együtt alakították ki Udvardi Erzsébet festőművésszel. Az építész tervező Sill László, a kivitelező Holczer József volt.
A bejáratnál elhelyezett tábla tanúsága szerint: "Ez a templom a Szentháromság egy Isten imádására, Názáret misztériumának szemlélésére és terjesztésére, John Henry Newman bíboros szentté avatásáért emeltetett az Úr 2005. esztendejében."
A világ első temploma, melynek Boldog John Henry Newman a patrónusa, nemcsak a csendes elvonulás és magányos elmélkedés helye, hanem országszerte ismert lelkigyakorlatos központ és búcsújáró hely is.  

Templomszentelés: 2006. június 3.

komment
süti beállítások módosítása