Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kisvásárhely-Mihályfa-Szalapa

2017. március 03. 20:39 - Andre Lowoa

Kisvásárhely 63 lakosú község Sümegtől 8 kilométerre, nyugat-északnyugatra fekszik. A falu említése 1382-ben Vasarhel 1508-ban: Kyswasarhel. A környező erdőkben 3-400 éves tölgyfák találhatók, bőven terem a gomba, s kellő időben érkezve szarvas- és vaddisznócsordákkal, nyúlcsaládokkal találkozhatunk.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/



Mihályfa 401 lakosú község Sümegtől 8 kilométerre, nyugatra fekszik a Zalaegerszeg-Sümeg összekötő út mentén. A falu említése 1340-ben: Mihalfolwa. 1696-ban Mihaly Fa. Az előtag egy Mihály nevű egykori birtokos nevére utal. Régészeti leletek bizonyítják tégla sírok és cserépedény maradványok, hogy a falu évszázados múlttal rendelkezik.
A falu központjában szép épület- együttest alkot a római katolikus templom és az újonnan épült plébánia.
Eredeti állapotban rendbe hozott paraszt porták szépítik a faluképet.
Megtekinthetjük Rőti József szobrász művész kertjében kiállított alkotásokat és a művész házi galériáját.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Kisboldogasszony-templom


Épült 1740 körül, 1790-ben átépítették. 





Szalapa 252 lakosú község a Zalaegerszeg-Sümeg és a Keszthely-Celldömölk összekötő utak találkozásánál Zalaszentgróttól 10 kilométerre, északkeletre fekszik. A falu a zalai dombvidék keleti lejtőjén épült Árpád-kori település. A falu első írásos említése 1438-ban: Zalapha.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent Norbert-templom

komment
süti beállítások módosítása