Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kemse-Zaláta

2016. november 21. 07:09 - Andre Lowoa

Kemse 70 lakosú község Sellyétől 20 kilométerre, délkeletre fekszik. A település a Dráva egyik ágának ölelésébe épült bokortelepülés. Kemse falvát a fennmaradt írásos emlékek szerint 1320-ban a pécsváradi Convent említi először. 1542-ből származó írásokat is őriznek róla a Baranya Megyei Levéltárban. A káptalan kezén említett település akkor 3 és fél porta után rótta le adóját. A II. József uralkodása alatt készült térképek szerint még erdők és vadvizek borítják az egész területet. A házak építéséhez elsősorban a természet szabadon elérhető anyagait, fát és sarat használtak fel. Még a templom is így készült, úgynevezett „patics” templom melyet 1913-ban lebontottak és pótoltak kőtemplommal. Talán legszebb templom volt díszesen festett mennyezetével, kazettáit a Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi osztálya őrzi.

http://dd.bloglog.hu/page/7/



Misézőhely





Zaláta 306 lakosú község a Dráva-folyó közelében, Sellyétől 22 kilométerre, délkeletre fekszik. A település központjában, különállóan épült református templom figyelemre méltó belső terével és zömök tornyával, valamint a háborús hősök emlékműve érdekes látnivaló. A szobor közelében a millenium idején Erzsébet királyné tiszteletére telepített kocsányos tölgyek és a hét vezér emlékét őrző hársfák kiemelt fontosságú természeti érték.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent István király kápolna




komment
süti beállítások módosítása