Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Drávaszerdahely-Ipacsfa-Kovácshida

2016. november 21. 22:27 - Andre Lowoa

Drávaszerdahely 211 lakosú község Harkánytól 6 kilométerre, nyugatra fekszik.

http://dd.bloglog.hu/page/6/



Ipacsfa 211 lakosú község Harkánytól 3 kilométerre, nyugatra fekszik. Egy 1237-ből származó emlék egy Ipacs nevű személy falvaként jelölte meg. Az írott forrásokban azonban csak 1554-ben bukkant fel Ipacsfalu alakban. Eredetileg a drávaszabolcsi út mellett volt a település, azonban a török hódoltság kezdetekor az emberek a védettebb, mocsarasabb részek felé húzódtak, és felépítették a falut a mai helyén. A török uralom ideje alatt végig lakott helység maradt, lakói magyarok voltak. Református temploma a XVIII. században épült.

http://dd.bloglog.hu/page/6/



Kápolna





Kovácshida 294 lakosú község a 62-es/Barcs-Villány/ vasútvonal mentén, Harkánytól 4 kilométerre, nyugatra fekszik. A község neve 1342-ben bukkant fel először Koachhyda írásmóddal. A falu az Árpád-korig visszanyúló régi magyar település, amely a Dráva kiöntéses, mocsaras területére épült. A XIII. században a siklósi várúr vámszedőhelye volt. A XV. században a pécsi káptalan birtoka lett. A XVI. században vált reformátussá. A település a török hódoltság alatt végig lakott maradt. Később néhány horvát és magyar család költözött ide.
A református templom klasszicista stílusban építették 1833-ban. Festett, kazettás karzatát népi motívumok díszítik. A parókián református egyházművészeti kiállítás található.  A baranyai református egyházakból összegyűjtött, használaton kívüli úrasztali edényeket, felszerelési tárgyakat, kelyheket, óntárnyékokat mutat be.

http://dd.bloglog.hu/page/6/


Assisi Szent Ferenc templom


A templom 1949-ben épült.

komment
süti beállítások módosítása