Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bogádmindszent-Ózdfalu

2016. november 21. 07:06 - Andre Lowoa

Bogádmindszent 435 lakosú község Vajszlótól 8 kilométerre, északkeletre fekszik a Pécs-Vajszló összekötő út mentén. Két település, Czinderybogád és Újmindszent egyesüléséből jött létre. Bogád neve írott forrásban 1276-ban fordult elő Bugad alakban. Mindszent első említése Mendscenth változatban 1332-ben történt. Külterületei voltak: Hatvan-, Gábor-puszta és Cseremkata.
A református templom építésének az ideje a XVIII. és a XIX. század fordulójára tehető.

http://dd.bloglog.hu/page/7/



Misézőhely






Ózdfalu 175 lakosú község Vajszlótól 12 kilométerre, északkeletre fekszik. A kelet-ormánsági település a székesegyházi főesperesség tartozékaként került először említésre, majd egy oklevélben Owzd néven szerepelt a XIII. sz. legvégén. A XVI. századi adólajstromokban a szigetvári várhoz tartozott. Nevét valószínűleg egy középkori török népcsoportról, az úzokról kapta. A mindvégig magyarlakta települést a borsodi Ózdtól megkülönböztetésként Ózdfalunak nevezték el a század elején. A község építészeti emlékei közül a római katolikus templomát és imaházát kell kiemelni.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Iskolakápolna

komment
süti beállítások módosítása