Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kistapolca-Siklósnagyfalu

2016. november 19. 09:42 - Andre Lowoa

Kistapolca 220 lakosú község Villánytól 9 kilométerre, délnyugatra fekszik. A település mai helyén haladt keresztül a római birodalom kereskedelmi útvonala, amelynek nyomai helyenként még ma is láthatók. Kistapolca feltehetően az 1730-as években keletkezett. Egykor apró szórványtelepülések voltak a helyén, majd a későbbi pusztafaluból nőtte ki magát a mai község. Lakói döntő többséggel magyarok voltak, és ma is azok.
Copf stílusú katolikus temploma 1783-ban épült.

http://dd.bloglog.hu/page/6/


Szent Kereszt felmagasztalása-templom


A templom 1783-ban épült.



Siklósnagyfalu 428 lakosú község Villánytól 12 kilométerre, délnyugatra fekszik. A bronzkorban is lakott hely írásos forrásban először 1294-ben jelenik meg Nogfolu néven. A mészbetétes edények kultúrájának, majd a pannonok és kelták temetőinek szórványai számos lelettel gyarapították a megye múzeumi anyagát. A középkorban virágzó mezővárosi rangra is emelkedett “nagy falu” a török időkben is megtartotta népességét, s a hódoltságot követően betelepített szláv és német nemzetiség a mai napig kisebbségben maradt.
A falu ékessége a református templom, amely műemlék jellegű.

http://dd.bloglog.hu/page/6/

Misézőhely

komment
süti beállítások módosítása