Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Palotabozsok

2016. november 06. 08:34 - Andre Lowoa

Palotabozsok 1094 lakosú község a 64-es/Pécs-Bátaszék/ vasútvonal mentén, Mohácstól 18 kilométerre, északra fekszik.     Régóta lakott vidék, hiszen leletek tanúskodnak arról, hogy a péceli-kultúra (i.e. 2100-1900), a mészbetétes edények népe (i.e .1600-1400), az urnamezős kultúra ugyanúgy megfordult a területen, mint a ahogy a rómaiak is. A település neve szláv eredetű, s először 1329-ben Bozok változatban tűnt fel. A hozzá kapcsolódó Palota egy régi vár jellegű erődítményre utal. A település fontosságát látszik alátámasztani az a tény is, hogy önálló plébániával rendelkezett. A török uralom alatt kihalt településre először délszlávok, majd németek települtek. Az előbbiek fokozatosan elköltöztek.
A falu látnivalói között kell említeni a Szent Rókus kápolnát (XVIII. század vége) és a barokk római katolikus templomot. A kápolnához évente egyszer egyházi körmenet indul, hogy megemlékezzen a templom újjáépítéséről.

http://dd.bloglog.hu/page/7/



Szent Rókus-kápolna



Sarlós Boldogasszony-kápolna
 


A kápolna 1892-ben épült.

komment
süti beállítások módosítása