Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kökény

2016. október 21. 04:12 - Andre Lowoa

Kökény 546 lakosú község Pécstől 7 kilométerre, délre fekszik. A község mai helyén az új kőkor késői szakaszában a lengyeli kultúra népe élt. Ettől kezdve folyamatosan voltak lakói. A régészek római kori település nyomaira is bukkantak. Az 1332-1335 közti pápai tizedjegyzékben olvasható először a neve Kuke, Koke alakban. Az 1542. évi adólajstrom Teremhegy (a mai Terehegy) szomszédjául jelölte. Egy 1773-ból származó okirat már Kőkény néven említik. A török megszállás végén horvát falu volt, lakóinak többségét azóta is ez a nemzetiség teszi ki. A XIX. század második felében elsősorban a falu külterületén jelent meg a magyar lakosság. A század utolsó harmadában néhány német család is letelepedett itt.
A község műemlék jellegű katolikus kápolnáját 1767-ben Szent Kereszt tiszteletére építették. 1810-ben részben átalakították.
Új templomukat 1989-ban adták át rendeltetésének.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent Anna-templom


A templom 1989-ben épült.  Szent Kereszt-kápolna a Hidas dűlőben az 1760-as években épült.


komment
süti beállítások módosítása