Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Csokonyavisonta

2016. október 15. 11:37 - Andre Lowoa

Csokonyavisonta 1764 lakosú község a 68-as főközlekedési út mentén, Barcstól 13 kilométerre, északra fekszik. Határában sok az erdő és a liget, védett természeti területein az őstölgyes és az ősborókás. A patak völgyekben több halastó. Mindkét település szerepel az 1269-es oklevélben. Jelentősebb birtokosai a Marczaliak és a Széchenyiek voltak.
Az erdőcsokonyai római katolikus temploma 1747-ben épült barokk stílusban. A szent Lászlót ábrázoló főoltárkép XVIII. századi alkotás. A szószék barokk stílusú.
Az erdőcsokonyai református templom 1831-ben épült, szintén barokk stílusban. 1884-ben megnagyobbították. Homlokzata előtt torony emelkedik, szentélye félköríves, hajója hat-boltszakaszos.
A somogyvisontai református templom 1820-1832 között épült klasszicista stílusban. Tornya homlokzat előtti, szentélye egyenes záródású.
A magtár 1780 körül keletkezett, eredetileg templomnak épült, de az építkezést abbahagyták.
Mai hírnevét a 73°C-os alkáli-hidrogénkarbonátos, gyengén jódos és kénes gyógyvízének köszönheti, amely többek között mozgásszervi, keringési, nőgyógyászati és gyulladásos betegségek gyógyítására jó. A fürdő a 68000 m2 területével, felszereltségével pihenésre, gyógyulásra vágyóknak ideális.
A község szülöttének, Xantus János természettudósának, világutazónak szülőházán ma emléktábla látható. Valamint itt született Nagyatádi Szabó István a Kisgazda Párt megalapítója és elnöke, volt földművelődésügyi miniszter.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szent László-templom


A templom 1747-ben épült, barokk stílusban. A XX. században bővítették.

komment
süti beállítások módosítása