Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gige - Rinyakovácsi

2016. október 12. 10:21 - Andre Lowoa

Gige 361 lakosú község Nagybajomtól délkeletre, 13 kilométerre fekszik a Kiskorpád Kadarkút összekötő út mentén. Először az 1332-37. évi pápai tizedjegyzékben szerepel egyházas helyként. 1443-ban Hedrehely mezővároshoz tartozott, Gegeh alakban említik a források. A XVIII. században a Mérey, a Somssich és az Esterházy családok voltak a főbb birtokosai. A XIX- századtól nagy területen termesztettek dohányt, többen folytattak kisipari tevékenységet.
Igen korán, már 1618-ban református egyháza volt, és még e században felépítették templomukat. Az ellenreformáció idején el akarták venni tőlük, de a helytartótanács ítélete a birtokukban hagyta.

http://dd.bloglog.hu/page/8/

Urunk mennybemenetele-kápolna




Rinyakovácsi 179 lakosú község Kadarkúttól 8 kilométerre, északnyugatra fekszik. A községre vonatkozó okleveles adatok a 14. század elejéig nyúlnak vissza. 1448-ban Kowaczy alakban fordul elő. A XVI. század végén elpusztult, majd 1720-ban újratelepül. Akkor herceg Esterházy birtoka volt.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szentlélek eljövetele-kápolna

komment
süti beállítások módosítása