Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Cserénfa-Szentbalázs

2016. október 06. 10:28 - Andre Lowoa

Cserénfa 244 lakosú község Kaposvártól 13 kilométerre, délkeletre fekszik. Első ízben az 1536. évi adólajstromban fordul elő Cyrenfalwa alakban. Akkori birtokosa Török Bálint volt. A török idők után herceg Esterházy-féle hitbizomány részeként szerepelt. Határának nagy részét erdő borítja. A motoros sport kedvelői ismerik a párszáz lelkes falut, Moto Cross pályája nagy versenyek színtere.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Jézus Szíve-templom






Szentbalázs 349 lakosú község a 66-os főközlekedési út mentén Kaposvártól 10 kilométerre, délkeletre fekszik a Surján-patak völgyében. Szentbalázs 1061-ben alapított zselicszentjakabi (ma Kaposvár) monostorhoz tartozó földbirtok része lehetett. A nevével 1346-ban találkozunk először Sanctus Blazius alakban. A török hódoltság idején nem néptelenedett el, de a falu az 1704-es rác betöréskor elpusztult. Ezt követően Esterházy-birtok lett. 1782-ben felépült a templom. Valószínűleg Dorffmaister István festette a Piétát. A XX. század elején a vasút és a közút építése a községet az ország vérkeringésébe kapcsolta. Megerősödött: több új közösségi ház, hitelszövetkezet létesült. Nagy változást jelentett az 1946-os villamosítás. Az 1970-es, 1980-as években a Surján MgTsz központja volt.

http://dd.bloglog.hu/page/8/



Szent Mihály-templom



komment
süti beállítások módosítása