Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bárdudvarnok

2016. október 06. 10:34 - Andre Lowoa

Bárdudvarnok 1209 lakosú község Kaposvártól 10 kilométerre, nyugatra fekszik a Kaposvár-Nagyatád összekötő út mentén. a zselici tájvédelmi körzet egy részét is magába foglalva terül el a 13 aprófalut magába foglaló közigazgatási egység. A változatos táj és az utóbbi tíz év emberi összefogása tette ezt a kistérséget a szabadidő változatos és kulturált eltöltésére alkalmas területté.
Kaposdada mellett magánarborétum található, amely különleges fenyőfajtákkal és délszaki növényritkaságokkal várja a természetbúvárokat.
Bárdibükk méltán megőrizte Goszthonyi Mária kerámikusművész emlékét. Nemzetközi hírű üvegszimpóziumot tartanak itt minden évben.
Kaposszentbenedeken a XVI. századbeli kolostor romjai mellett pár éve zárda épült.
Bányán egy csodálatos látképpel rendelkező dombvonulaton áll a tájba illő közösségi ház, előtte a völgyben egy mesterséges tó, háttérben az üdülőfalu. Lipótfán papírmerítő alkotótábort találunk. A dombok vonulatai között a völgyben kanyargó kerékpárút Kaposmérőtől Bányáig érinti az európai kuriózumnak számító, a magyar lovasíjászatnak otthont adó Kassai Lajos által létesített lovasíjászpályát.

http://dd.bloglog.hu/page/8/



Szent Benedek-templom


a templom 1778-ban épült, a korábbi Árpád-kori templom helyén.


Bányai Krisztus Király-templom




Angyalos Boldogasszony-kápolna
 


A kápolna 1923-ban épült. Goszthonyi Mária, a volt földbirtokosnõ építette, aki fiatalon Assisiben élt, és festeni tanult. Szent Ferenc szellemisége és lelkisége megérintette, s mélyen vallásossá vált.  Hazatérve építette fel birtokán az Assisiben lévõ Porciunkula kápolna mását Szent Ferenc tiszteletére (Assisi Szent Ferenc kérésére III. Honorius pápa engedélyezi  teljes búcsú elnyerését Perugia, 1216. július). A kápolnát 1925. augusztus 2-án Rott Nándor veszprémi püspök szentelte fel. 1925. november 1-én IX.Pius pápa a kápolnát búcsújáró hely kiváltságban részesítette, engedélyezi Bárdudvarnokban Porciunkula búcsú elnyerését. Így teljes búcsút nyerhetnek azok, akik minden év augusztus 2-án vagy a rákövetkezõ vasárnap ellátogatnak ide.

komment
süti beállítások módosítása