Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Baranyaszentgyörgy - Szágy - Tormás

2016. szeptember 07. 06:26 - Andre Lowoa

Baranyaszentgyörgy 214 lakosú község Sásdtól délnyugatra, 10 kilométerre fekszik. Az okiratokban 1542-ben bukkant fel Zenthgerg változatban. A Rákóczi-szabadságharc után elnéptelenedett településen 1754-ben kezdődött meg a Trier környéki németek betelepítése. A második Világháború után kitelepített németek helyére felvidéki magyarok érkeztek.
Az 1775-ben épült templomában Bachmayer Gáspár főoltára /1800/, Palkovich Lajos fafaragásai és Gebauer Ernő freskói /1941/ találhatók.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent György templom


A templom 1775-ben épült.



Szágy 199 lakosú község Sásdtól 18 kilométerre, délnyugatra fekszik. Az 1554-es évben Aszágy néven említett település a megye északi részén, a Zselic keleti oldalán helyezkedik el. Az elnéptelenedett falut németekkel telepítették be a XVIII. században, akik a háborúig szikvízüzemet, téglagyárat hoztak létre és sokszínű kézművesipart üzemeltettek. A község kedvező természeti adottságai közül feltétlen említést érdemel a mélyben rejlő, mintegy 70 fokos termálvíz.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent Katalin templom


A templom 1870-ben épült.


Tormás 354 lakosú község Sásdtól 13 kilométerre, délnyugatra fekszik. A hely a késő bronzkori halomsíros kultúra (i.e. 1300-1100) által már lakott, majd az Árpád-korban újranépesült települést. A Zselic keleti részén elhelyezkedő falut egyes feltételezések szerint az egykori birtokosról, Árpád unokájáról, Tormásról nevezték el. A falu újranépesítése a XVIII. századtól indult meg a környékbeli magyar településekről. A községben az erdő-, és vadgazdálkodás jelentős.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent Vendel apát templom


A templom 1932-ben épült.

komment
süti beállítások módosítása