Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kapospula

2016. július 26. 08:06 - Andre Lowoa

Kapospula 1027 lakosú község a 61-es főútvonal mentén és a 41-es/Gyékényes-Dombóvár-Budapest/ vasútvonal mentén fekszik, gyakorlatilag összeépült Dombóvárral, közigazgatásilag ide tartozik a 270 lakosú Alsóhetény településrész is. Lakói magyarok, vallásuk római katolikus. A legnagyobb foglalkoztató gazdasági egység a helyi termelőszövetkezet. Ezen kívül néhány vállalkozó kínál munkalehetőséget. A legtöbben dombóvári munkahelyeken találják meg a megélhetési lehetőségüket. A településtől nem messze található a szekszárdi Wosinszky Mór Múzeum által végzett felsőhetényi ásatások helyszíne, ahol római kori település maradványait találták. Régészeti nyári táborokat is szerveznek a feltáráshoz. A településen egy kisebb könyvtár kínálja az olvasnivalót.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szent Péter és Pál templom


A templom a XVIII. században épült barokk stílusban. Berendezése, a főoltár és a padok is a XVIII. századi barokk munkák.


Alsóhetényi Nagyboldogasszony kápolna




komment
süti beállítások módosítása