Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Csoma-Szabadi

2016. július 26. 08:08 - Andre Lowoa

Csoma 481 lakosú község a 61-es főközlekedési út és a 41-es/Gyékényes-Dombóvár-Budapest/ vasútvonal mentén, Dombóvártól 9 kilométerre, nyugatra fekszik. A falu határában találtak rézkori település és temető maradványait. A középkorban Tolna vármegyéhez tartozott. Első írásos említése Villa Cuma alakban fordul elő 1138-ban.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szűz Mária Szent Neve templom



Jókúti Segítő Szűzanya-kápolna

 

Eredetileg egy fakápolna állott a csodatévő forrás mellett, melyhez távoli falvakból is érkeztek búcsújárók.

A régi fakápolna helyén egy fogadalmi kápolna épült 1948-ban. Egy a második világháborúból hazatért katona építette. A kis erdei kápolna, gyönyörű környezetben van, forrással, szabadtéri misézőhellyel. 




Szabadi 339 lakosú község a 61-es főközlekedési út és a 41-es/Gyékényes-Dombóvár-Budapest/ vasútvonal mentén, Dombóvártól 8 kilométerre, nyugatra fekszik. A középkorban Tolna vármegyéhez tartozott. A községről írásos adat először az 1332-37-es pápai tizedjegyzékben található, a török hódoltságot a becslések szerint 100-150 lakossal vészelhette át. 1715-től a gróf Batthyány családé volt, majd az őrgróf Pallovicini családé lett.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Magyarok Nagyasszonya templom





komment
süti beállítások módosítása