Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mucsi

2016. július 05. 08:48 - Andre Lowoa

Mucsi 545 lakosú község Hőgyésztől 12 kilométerre, délnyugatra fekszik. Tipikusan „zsákutcás” falu. A II. Világháborút megelőzően igen nagyszámú németség élt itt, s a földművelésnek, erdőgazdálkodásnak köszönhetően viszonylag gazdagnak is számított. Az 1946-48 kitelepítés során, csaknem az összes német származású lakost elvesztette a falu. Egyes emlékek szerint néhány év alatt többtízezer szerencsevadász fordult meg itt, s nagyon sok házat, présházat egyszerűen széthordtak. Ma tipikusan elöregedő falu.

http://dd.bloglog.hu/page/6/


Szent István király-templom


A templom 1783-ban épült.

Anyakönyvek: 1745-től.



Papdi Szűz Mária-kegykápolna

 

Papd a török megszállás éveiben faluként szerepelt, mely két részből állt, Alsópapd és Felsőpapd. Mindkét falu elnéptelenedett templomát lerombolták. A török megszállás után az 1720-as évektől a betelepített német ajkú hívék buzgón mentek Máriát köszönteni, az egykori Alsópapd falu szétrombolt templomához.
Egyházi engedéllyel 1883-ban épült egy kis kápolna, melyet 1930-ban le kellett bontani. A ma is látható kápolnát 1931. május 2-án szentelték fel. A kápolna a környező községek búcsújáró helye ma is.



komment
süti beállítások módosítása