Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Felsőnána

2016. július 02. 08:50 - Andre Lowoa

Felsőnána 704 lakosú község Szekszárdtól 24 kilométerre, északnyugatra fekszik. Felső-Nána község határa a kőkorszakban is élénk emberi tevékenység színhelye volt. A Szák nemzetség tette rá a kezét. Egy 1271-ben kelt levél már plébániát és vásártartási jogot is említ. A török hódoltság alatt a település elpusztult. A mindenéből kifosztott őslakosság valószínűleg lerombolt otthona helyett alapított új falut a jelenlegi Felsőnána területén. 1945 április-május hónapjában telepedtek le az első székely családok. A felvidékről idetelepítettek 1947-ben érkeztek mintegy 90 fővel. A lakosság többsége mezőgazdasági munkával foglalkozik. Felsőnána lakosságának nagyobb része római katolikus, kisebb részben evangélikus és mindössze 3-4 család református vallású.
A település egyetlen műemlék jellegű épülete az 1789-ben épült evangélikus templom.
Felsőnána közismert nevezetessége az, hogy a falu határában található Tolna megye geológiai középpontja, melyet Juhos László szobrászművész alkotása jelez.


http://dd.bloglog.hu/page/6/


Nagyboldogasszony-kápolna




komment
süti beállítások módosítása