Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Decs - 2013. július 26. 09:39

2016. június 26. 08:36 - Andre Lowoa

Decs 4221 lakosú nagyközség a 46-os/Sárbogárd-Bátaszék/ vasútvonal mentén, Bátaszéktől északra, 11 kilométerre, és Szekszárdtól délre, 8 kilométerre fekszik. Decs korai története Etéhez kapcsolódik. Honfoglaló magyar őseink Árpád seregének egy részével a IX. század végén kerültek e vidékre. Árpád, Ete és Bojta fejedelmi személyek kíséretében szállta meg és erődítményeket épített, melyek közül Ete várának romjai ma is megtalálható.  A Sárköz városias kultúrájú települése, vásárközpontja volt. Decs fontossága Ete XVI. századi pusztulását követően no meg. A település kiterjedt határa tele van régi romokkal, kőemlékekkel s azokhoz fűződő legendákkal. Ete emlékét, amely fénykorában nagyobb volt mint Tolna ma már csak a Városhely dűlőnév őrzi.
A református temploma a XV. században épült gótikus stílusban. A XVIII. században átalakították, és homlokzati tornyot építettek hozzá. Stílusa most népi barokk.
A Sárközi népművészeti tájház a Sárköz híres-neves népviseletéből, hímzéseiből, népművészeti emlékeiből ad ízelítőt.

http://dd.bloglog.hu/page/6/



komment
süti beállítások módosítása