Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tolnanémedi

2016. június 11. 08:45 - Andre Lowoa

Tolnanémedi 1232 lakosú község a 61-es főközlekedési út és a 40-es/Pécs-Pusztaszabolcs-Budapest/ vasútvonal mentén, Simontornyától 7 kilométerre, délnyugatra fekszik a Tolnai-Hegyhát északi csücskében, a Sió és a Kapos völgyében. A település neve világszerte ismerős a régészek körében az itt talált bronzleletek miatt. A 138 darabból álló kincslelet mintegy 3400 évesre tehető. A hagyomány szerint a község egy Németi nevű földbirtokosról kaphatta a nevét. A falu legkorábbi helye a vasúton túli magaslaton volt, majd a Kisnémedi-dűlőben. Némethy,illetve Németi néven Miksa császár 1506-ban kelt adománylevelében olvasható a község neve. Az evangélikusok és a reformátusok a XVIII. század végén alapítottak iskolát, a katolikusok Pincehely filiájaként gyakorolhatták vallásukat. A XIX. században alakult ki a település szerkezete. Jelentős esemény volt a település életében a vasút megépítése 1879-ben, melyhez 1913-ban állomás is létesült. 1912-ben Malom, majd téglagyár és kendergyár kezdett termelni 1922-ben. A villamosítás már 1942-ben elkezdődött. A mezőgazdaság az 1960-as évektől folyamatosan fejlődésnek indult, az anyagi biztonság nőtt, új házsorok épültek.
A településen három templom – a református, az evangélikus és a katolikus – található. A református templom műemlék jellegű, késő klasszicista stílusban épült, a XIX. Század közepén építették.

http://dd.bloglog.hu/page/6/


Krisztus Király-templom


A templom 1954-ben épült.

Anyakönyvek: 1945-től.

komment
süti beállítások módosítása