Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kunadacs

2015. május 08. 09:24 - Andre Lowoa

Kunadacs 1759 lakosú község, Kunszentmártontól 17 kilométerre, délkeletre fekszik. Adacs község nevével az első írásos emlékek alapján 1302-ben találkozunk, tehát már az Árpád-házi királyok idején is létezett. A törökök adófizetői között is nyilvántartották. A XVII. századtól 200 éven keresztül Adacs koronabirtok, egészen pontosan a ráckevei császári, királyi uradalom bérlőgazdasága. 1872-től 1949. április 1-jéig Peszéradacs néven ismert, amikor Kunadacs és Kunpeszér elnevezéssel két új település jött létre.
A Jézus Szíve-templom Kerényi Imre tervei alapján 1969-ben épült.
A község tájháza az adacsi uralom egyik volt cselédházában működik.
Kunadacs 20%-a természetvédelmi terület. Európában ritkán előforduló növény- és állatfajok találhatók, úgy mint íriszek, orchideák és viperák különböző fajai. Természetvédelmi nevezetesség „Hodályi-fenyves”, „Dinnyéshalmi-tölgyes”, „Büdöskúti-turjános”, stb. A településre jellemző, hogy a lakosság elszórt tanyákon él, eredetileg öt majorság köré csoportosult. A községre jellemző még, hogy több ezer hektáros erdő borítja területét. Festői szépségű területei és egészséges tiszta levegője van.

http://da.bloglog.hu/page/5/


Szent István király-templom

Anyakönyvek: 1948-tól.

komment
süti beállítások módosítása