Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Tiszakécske - 2013. július 17. 13:45

2015. április 25. 18:29 - Andre Lowoa

Tiszakécske 11774 lakosú város a 145-ös/Szolnok-Kiskunfélegyháza/ vasútvonal mentén, a Tisza-folyó partján fekszik. A városban működik a Tiszakécskei Gyermekvasút, a Tisza-parttól a Sportligetig. A régi település hangsúlyos történelmi múlttal rendelkezik. Már az őskorban lakott hely volt Kécske. A történelem viharai sok esetben söpörtek végig, de dologhoz szokott szorgalmas népe mindig kilábalt a kilátástalannak tűnő helyzetekből is. I. Szent István király és IV. Béla második honalapító idejéből már vannak Kécskére vonatkozó adatok. A XV. században Mátyás király híres hadvezérének, Kinizsi Pálnak adományozta a települést. A későbbi történelmi események hatására a fejlődés több esetben megtorpant, de csak időlegesen. A semmiből építették újjá a két egymástól közigazgatásilag is különálló települést, Ó- és Újkécskét. Ókécskén jobbára mezőgazdasággal foglalkoztak. Móricz Zsigmond 1935-ben a Pesti Naplóban „Boldog falu”-nak nevezte Ókécskét, az ott élő szorgalmas embereket látva. A két falu 1950-ben egyesült Tiszakécske néven. 1985-ben városi rangot kapott a helység.
A műemlék Szentháromság római katolikus temploma 1815-1820-ig késő barokk stílusban épült.
Az ókécskei Református Eklézsia egyidőben alakult a ceglédi és a nagykőrösi eklézsiákkal. A mai templomot 1906-1909-ig építették nagy áldozattal, a régi fatemplom helyén. A templom a II. Világháborúban megsérült, de mára levetette sérüléseit.


http://da.bloglog.hu/page/5/

komment
süti beállítások módosítása