Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Medgyesbodzás

2014. december 09. 08:21 - Andre Lowoa

Medgyesbodzás 1252 lakosú község Mezőkovácsházától 19 kilométerre, északkeletre fekszik. A település határában talált régészeti leletek bizonyítják, hogy az emberi történelem hajnalán lakott terület volt. Az idők folyamán többször előfordult, hogy elnéptelenedett Bodzás és a hozzá tartozó Gábortelep. Területe a középkorban Zaránd megyéhez, majd a török kiverése után 1920-ig Arab megyéhez tartozott, majd 1950-ig Csanád megyéhez. Bodzást 1857-ben, mint kertészközséget telepítették újra, ezt követően szaporodott a lélekszám és alakult ki a négy, egymással párhuzamos utca. A település mezőgazdaságra alapuló gazdálkodásában a II. Világháború utáni földreform hozott változást. A földosztást követően hamarosan létrejött a Dózsa Szövetkezet.
A község központját tágas, rendezett park díszíti, melyet a környék legszebb, több mint százéves római katolikus temploma és a községháza vesz körbe.


http://da.bloglog.hu/page/4/



Szent István király templom

A templom 1873-ban épül, amit 1930-ban és 1973-ban renoválnak.



komment
süti beállítások módosítása