Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bucsa

2014. november 11. 10:30 - Andre Lowoa

Bucsa 2518 lakosú község Karcagtól 17 kilométerre, délkeletre fekszik. Két tájegység, a Nagy-Sárrét és a Nagykunság, valamint Békés, Jász- Nagykun- Szolnok és Hajdú- Bihar megyék találkoznak a határában. A települést átszelő 4206. számú közút jelenti a kapcsolatot az országos úthálózathoz, mely a falutól 13 kilométerre csatlakozik a 4. számú főközlekedési úthoz. A falu a Sárrét- csatorna partján fekszik a Hortobágy .- Berettyó főcsatorna közelében. A lakossága túlnyomórészt a mezőgazdaságból kíván megélni.
A községbe látogatókat szép, rendezett falukép fogadja. A település környéki erdők, a Hortobágy – Berettyó és a Sárrét kellemes kiránduló- és horgászhelyeket biztosít a természet és a vizek szerelmeseinek.

http://da.bloglog.hu/page/4/



Jézus Szíve templom

Okmányokban említést találunk 1487 és 1552-es években. Előbb Élesd, később Báránd filiája. 1907-től kihelyezett lelkészség. A templom megáldása 1914-ben történt, ettől kezdve plébánia rangot kap. A templomot 1978-ban tatarozzák. 1996-ban már Szeghalomból látják el oldallagosan.

Bővebb információ itt:

http://www.gyulaplebania.hu/bucsa.html



komment
süti beállítások módosítása