Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Medjugorje 2008-

2014. november 02. 11:18 - Andre Lowoa

2008. november 2.
„Drága gyermekek! Ma az Istennel való teljes egyesülésre hívlak benneteket. Testben a földön vagytok, de arra kérlek benneteket, hogy lelketek legyen a lehető leggyakrabban Isten közelében. Ezt az imával éritek el, ha nyitott szívvel imádkoztok. Így adtok hálát Istennek azért a mérhetetlen jóságért, amit általam ad nektek, és őszinte szívvel fogadjátok majd a kötelességet, hogy ti is így cselekedjetek azokkal a lelkekkel, akikkel találkoztok. Köszönöm nektek, gyermekeim.”
 
Majd a Szűzanya hozzátette: „Szívből kérem Istent, hogy adjon erőt és szeretetet pásztoraitoknak, hogy ebben segíteni, és vezetni tudjanak benneteket.”
 
 
Medjugorje, 2008. november 25.
Drága gyermekek! Ma is arra hívlak benneteket, hogy ebben a kegyelmi időben imádkozzatok azért, hogy a kis Jézus megszülessen a szívetekben. Ő, aki maga a béke, általatok az egész világnak békét adhasson. Ezért gyermekeim, szüntelenül imádkozzatok ezért a zaklatott, reménytelen világért, hogy a béke tanúivá váljatok mindenki számára. Hadd áradjon ki szívetek által a remény, mint a kegyelem folyója. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!
Medjugorje, 2009. november 2.
„Drága gyermekek! Ma ismét köztetek vagyok, hogy megmutassam nektek az utat, amely segít, hogy megismerjétek Isten szeretetét; Isten szeretetét, aki megengedte nektek, hogy Atyának szólítsátok, és Atyaként ismerjétek meg. Azt kérem tőletek, hogy őszintén tekintsetek a szívetekbe és nézzétek meg, mennyire szeretitek Őt. Ő az utolsó, akit szerettek? Körülvéve anyagi javakkal, hányszor árultátok el, hányszor tagadtátok meg, vagy felejtettétek el? Gyermekeim, ne engedjétek, hogy a földi javak megtévesszenek benneteket! Gondoljatok a lélekre, mert az fontosabb, mint a test; tisztítsátok meg! Hívjátok segítségül az Atyát. Ő vár rátok. Térjetek vissza hozzá! Én veletek vagyok, mert kegyelmében Ő küld engem. Köszönöm.”
2009. november 25.
„Drága gyermekek! Ebben a kegyelmi időben arra hívlak mindnyájatokat, hogy újítsátok meg családi imáitokat. Örömmel készüljetek Jézus eljövetelére. Gyermekeim, szívetek legyen tiszta és befogadó, hogy szeretet és melegség áradjon általatok minden szívbe, mely távol van az Ő szeretetétől. Gyermekeim, legyetek az én kinyújtott kezem, a szeretet keze mindazok számára, akik eltévedtek, akiknek nincs már hitük és reményük. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Medjugorje, 2010. november 2.

 
Drága gyermekek! Édesanyai kitartással és szeretettel hozom nektek az élet világosságát, hogy megsemmisítse bennetek a halál sötétségét. Ne utasítsatok el, gyermekeim. Álljatok meg és nézzetek magatokba, hogy meglássátok, mennyire bűnösök vagytok. Lássátok be bűneiteket és kérjetek bocsánatot. Gyermekeim, nem akarjátok elfogadni azt, hogy gyengék és kicsik vagytok, de Isten akaratát teljesítve erősekké és nagyokká lehettek. Adjátok nekem megtisztult szíveteket, hogy megvilágítsam az élet világosságával, Fiammal. Köszönöm nektek.
 
 
 

Medjugorje, 2010. november 25.

 
„Drága gyermekek! Nézlek benneteket, és a szívetekben reménytelen halált látok, békétlenséget és éhséget. Nincs imádság, sem Istenbe vetett bizalom, ezért a Magasságbeli megengedi, hogy reményt és örömöt hozzak nektek. Nyíljatok meg! Nyissátok meg szíveteket Isten irgalma előtt és Ő mindent meg fog adni nektek, amire szükségetek van és betölti szíveteket békével, mert Ő a béke és a ti reményetek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Szűzanya üzenete Medjugorje-ból, 2011. november 2.

 
“Drága gyermekek, az Atya nem hagyott magatokra benneteket, mérhetetlen az Ő szeretete; a szeretete, mely hozzátok vezet, hogy segítsek megismerni Őt, és így Fiam által teljes szívvel ATYÁNAK szólíthassátok, és Isten családjában egy néppé legyetek. De, gyermekeim ne felejtsétek el, hogy nem csak önmagatokért vagytok ezen a világon. Itt nem csak miattatok hívlak benneteket. Azok, akik követik Fiamat, úgy gondoljanak a Krisztusban testvéreikre, mint önmagukra, önzést nem ismerve! Ezért azt szeretném, hogy Fiam világossága legyetek, és mindazoknak, akik nem ismerik az Atyát, mindazoknak, akik a bűn, a kétségbeesés, a fájdalom, a magány sötétségében tévelyegnek, Ti világítsátok meg az utat, és életetekkel mutassátok meg nekik Isten szeretetét. VELETEK VAGYOK. Ha megnyitjátok szíveteket, vezetni foglak benneteket! Újra a pásztoraitokért való imára hívlak benneteket. Köszönöm nektek.”

Szűzanya üzenete Medjugorje-ból, 2011. november 25.

 
„Drága gyermekek! Ma reményt és örömet szeretnék adni nektek. Mindaz, ami körülöttetek van, gyermekeim, a földi dolgok felé vezet benneteket, én pedig a kegyelem ideje  felé szeretnélek vezetni titeket, hogy ebben az időben minél közelebb legyetek Fiamhoz, és Ő vezethessen benneteket szeretete és az örök élet felé, amelyre minden szív vágyik.  Ti, gyermekeim, imádkozzatok, és legyen ez a kegyelem ideje lelketeknek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”
Medjugorje, 2012. november 2.

“Drága gyermekek! Édesanyaként arra kérlek benneteket, hogy tartsatok ki,  mint az én apostolaim. Kérem Fiamat, hogy ajándékozzon nektek Isteni  bölcsességet és erőt. Kérem, hogy környezetetekben mindent Isten igazsága  szerint ítéljetek meg és erősen álljatok ellen mindannak, ami el akar  távolítani titeket Fiamtól. Kérlek benneteket, hogy Fiam által tegyetek  tanúságot a Mennyei Atya szeretetéről. Drága gyermekeim, nagy kegyelmet  kaptatok azért, hogy Isten szeretetének tanúi legyetek. Ne vegyétek  könnyelműen a kapott felelősséget. Ne szomorítsátok meg anyai szívemet.  Édesanyaként szeretnék bízni gyermekeimben, apostolaimban. A böjt és az  imádság által utat nyittok nekem, hogy kérjem Fiamat, legyen mellettetek,  hogy általatok szenteltessék meg az Ő neve. Imádkozzatok pásztoraitokért,  mert nélkülük ebből  semmi sem lehetséges. Köszönöm nektek.”

 

*Medjugorje, 2012. november 25.*
“Drága gyermekek! Ebben a kegyelmi időben arra hívlak mindnyájatokat, hogy  újítsátok meg az imát. Nyíljatok meg a szentgyónásra, hogy mindannyian  teljes szívből tudjátok elfogadni hívásomat. Veletek vagyok és oltalmazlak  benneteket a bűn pusztító erejétől, nektek pedig meg kell nyílnotok a  megtérés és a szentség útjára, hogy szívetek lángoljon az Isten iránti  szeretettől. Adjatok időt számára és Ő önmagát ajándékozza nektek, és így  Isten akaratában felfedezitek majd a szeretetet és az életörömöt. Köszönöm,  hogy válaszoltatok hívásomra.”

Medjugorje, 2013. november 2-án

“Drága gyermekek, édesanyaként újra hívlak benneteket: szeressetek; szüntelenül imádkozzatok a szeretet ajándékáért; mindenek felett szeressétek a Mennyei Atyát. Ha Őt szeretitek, akkor önmagatokat és felebarátaitokat is szeretni fogjátok. Ezt nem lehet szétválasztani. A Mennyei Atya jelen van minden emberben, minden embert szeret és minden embert nevén szólít. Ezért, gyermekeim az imádságban halljátok meg a Mennyei Atya akaratát. Beszélgessetek vele. Legyen személyes kapcsolatotok az Atyával, aki még jobban el fogja mélyíteni gyermekeim közösségének, apostolaimnak egymás közötti kapcsolatát.Édesanyaként azt szeretném, hogy a Mennyei Atya iránti szeretet által emelkedjetek felül e világ ürességén és segítsetek másoknak, hogy fokozatosan ismerjék meg és közeledjenek a Mennyei Atyához. Gyermekeim, imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok a szeretet ajándékáért, mert a szeretetet az én Fiam. Imádkozzatok pásztoraitokért, hogy mindig legyen bennük szeretet irántatok, ahogyan Fiamban is volt, amit azzal mutatott meg, hogy életét adta üdvösségetekért. Köszönöm nektek.” 

Üzenet, 25. november 2013

“Drága gyermekek! Ma mindnyájatokat imádságra hívlak. Gyermekeim, tárjátok ki egészen szívetek ajtaját az imádságra, a szív imájára, és akkor a Magasságbeli majd tudja használni szabadságotokat és elkezdődik megtérésetek. A hit erőssé válik és teljes szívből ki tudjátok mondani: Istenem és mindenem. Meg fogjátok érteni gyermekeim, hogy itt a Földön minden mulandó. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

 

-Ljubo atya elmélkedése a 2013. november 25-i üzenethez

Nyissátok meg szívetek ajtaját az imára!

“Drága gyermekek! Ma mindnyájatokat imádságra hívlak.

Gyermekeim, tárjátok ki egészen szívetek ajtaját az imádságra, a szív imájára, és akkor a Magasságbeli majd tudja használni szabadságotokat és elkezdődik megtérésetek.

A hit erőssé válik és teljes szívből ki tudjátok mondani: Istenem és mindenem.

Meg fogjátok érteni gyermekeim, hogy itt a Földön minden mulandó.

Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

 


A hittanon azt tanultuk, hogy az imádság beszélgetés Istennel. A beszélgetéshez két személy szükséges. Az imában találkozunk, beszélgetünk Istennel, szólunk Hozzá, hallgatjuk Őt, akit szemünkkel ugyan nem láthatunk, de a szívünkben beszélgethetünk vele. Az Istennel való találkozás az imádságban és az Ő Igéjének elfogadásában történik. A szív ajtajának megnyílása, ahogyan Szűz Mária mondja, különböző módon történhet. Vannak, akik Isten közelségét az olyan emberekkel való találkozásban élik meg, akiknek már megtapasztalták Isten közelségét. Mások a Szentírást olvasva jutnak ilyen élményhez. Ismét mások az őszinte szentgyónásban vagy a szentmisén. Van, akiket Isten kegyelme a mindennapi életben érint meg az egyszerű beszélgetésekben vagy a természetben sétálva. Különbözők az utak és a módok, ahogyan Isten munkálkodik az emberi szívben.

Isten türelmes velünk. De, nem csak türelmesen vár, hanem kopogtat is szívünk ajtaján. Aktívan küzd értünk és üdvösségünkért. Ahogyan Jézus maga is mondja a Jelenések könyvében: „Íme, az ajtónál állok és zörgetek. Ha valaki meghallja szavamat és kinyitja nekem az ajtót, bemegyek hozzá, vele étkezem és ő énvelem” (Jel 3, 20). És ma is úgy, mint minden időben, megnyílhatunk Isten előtt és találkozhatunk vele az imádságban. Azért lehetséges ez, mert az ima csodálatos történés a hívő és Isten között. Az ima nem üres beszéd, és nem is üres és tanult imaformulák mondogatása. Az imádság az ember hitének, szeretetének és lélekének Istennel való párbeszéde. Az imádság olyan hely bennünk, ahová Isten jön el, hogy segítsen nekünk.

Ahhoz, hogy Isten eljöjjön hozzánk, és megtapasztalhassuk az imádság erejét, szükséges, hogy teljesítsük az ima meghatározott feltételeit. Ezeket a feltételeket Jézus Krisztus a Miatyánkban mondta el. Az első feltétel annak tudatosítása, hogy Isten itt van előtted. Ez azt jelenti, meghallgatni, meghallani és tudatosan nyitottnak lenni Istenre. A második feltétel bűneink beismerése és megbánása. A harmadik feltétel megbocsájtani azoknak, akik megbántottak. Minden meg nem bocsájtás akadálya Isten szeretetének és kegyelmének. A negyedik feltétel ellene mondani mindannak, ami zavarhat az Istennel való beszélgetésben. Ez azt jelenti, Istent helyezni az első helyre, ahogyan ezt a Szűzanya is gyakran mondja. Az ötödik feltétel elfogadni Isten akaratát azzal a bizalommal, hogy minden jól fog végződni és Isten mindent javára fordít az Őt szeretőknek. Ha állhatatosan haladunk ezen az úton, el fogunk jutni Isten közelségének tapasztalatához és őszintén kimondhatjuk: Istenem és mindenem.

A Szűzanya megtanította nekünk hogyan kell felismerni mindazokat az akadályokat, amelyek az imádság útjában állnak, és akadályozzák szívünk megnyílását az imára és Istenre. A Szűzanya gyakran mondta üzeneteiben: Imádkozzatok és böjtöljetek. Ezek az eszközök segítenek megnyílni Isten szeretetére és megmaradni a szabadságban. Ezek az eszközök segítenek nekünk észrevenni a bűn és a rossz csapdáit, az akadályokat, a megtévesztéseket, megmaradva állhatatos zarándokokként az örök haza felé vezető úton. Így tudatába kerülünk annak, hogy itt a földön minden mulandó, csak Isten örök és egyedül elég.

Könyörögjünk

Szűz Mária, te, aki boldog vagy, mert hittél mindabban, amit az Úr mondott neked, imádkozz ki számunkra olyan hitet és bizalmat az Úrban, amely lehetővé teszi számunkra, hogy erősek tudjunk maradni a hitben. Szeretnénk megnyílni szeplőtelen édesanyai szívednek, hogy a te szíveddel hihessünk és bízhassunk az Úrban. Könyörögj ki számunkra olyan erős hitet, amellyel minden rossz erőt és bűnt legyőzhetünk és megmaradhatunk az Úr útján. Imádkozd ki számunkra Te, mennyei Édesanyánk, az erős hitet, hogy senki és semmi ne szakíthasson el bennünket Krisztus szeretetétől. Te, Szűzanyánk, aki hozzánk hasonlóan éltél és mindvégig az Úr mellett maradtál, add, hogy mi is minden kísértés és szenvedés ellenére mindig az Úr mellett maradjunk. Ámen.

fra Ljubo Kurtović

fordította: Sarnyai Andrea

komment
süti beállítások módosítása